Search found 67 matches

Go to advanced search

by Alan Beagley
Tue Oct 07, 2008 18:08
Forum: ACPI for eComStation
Topic: AMD dual-core + nVidia works in /PIC mode!
Replies: 0
Views: 4174

AMD dual-core + nVidia works in /PIC mode!

Prompted by a discussion on one of the eCS newsgroups, I tried my Asus M2N-SLI Deluxe system (nVidia nForce 570) with PSD=ACPI.PSD /SMP /PIC and was surprised to find that it works, despite the instructions in Pasha's ACPI docs. that such systems must run in APIC mode. Further information: The machi...
by Alan Beagley
Sun Jul 13, 2008 22:10
Forum: I need new application / Хачу новую программу
Topic: Backup software
Replies: 7
Views: 7704

Re: Backup software

very intersting topic. By the way, IBM's DualStor also was my preferred backup solution (some years ago) because it was very easy to use and "nice". The bad thing was that (back in that time) it was already hard to find suitable tape drives (or suited drivers)... I used to use DualStor wi...
by Alan Beagley
Thu Jul 10, 2008 01:32
Forum: Kernel
Topic: os2 loader
Replies: 37
Views: 43521

Re: os2 loader

I've just tried this new loader on my eCS2.0RC5 setup with ACPI 3.09 and Kernel 14.104a_SMP. I get the BootJFS copyright notice followed by: OS/2 !! SYS03146 OS/2 !! SYS02027 Same whether I use the original os2ldr.ini or the modified one suggested previously. Hardware is Asus M2N-SLI Deluxe -- nVidi...
by Alan Beagley
Thu Apr 24, 2008 18:39
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Logs Collector: possibly misleading information
Replies: 0
Views: 3546

Logs Collector: possibly misleading information

I just updated to ACPI 3.09 and ran collectlogs.cmd, then out of curiosity unzipped the resulting .ziq file and looked at the individual files. The information I see in acpiwzrd.log is completely out of date and may be totally misleading, not only on my machine but on others' machines too. Since ori...
by Alan Beagley
Mon Apr 14, 2008 02:30
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Latest Testcase
Replies: 1
Views: 3905

Latest Testcase

The ACPI13042008 package includes the file ftpput.cmd, which apparently is intended to send some information to the mensys FTP site. What do we need to do to use this? There are no instructions.
by Alan Beagley
Wed Apr 09, 2008 12:44
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Why /!NOD for AMD X2 and nVidia?
Replies: 3
Views: 4934

Re: Why /!NOD for AMD X2 and nVidia?

I have been having a terrible time trying to get my Asus M2N-SLI Deluxe's HD Audio to work with the recent UniAud builds: the first sound would play OK but the second would lock the machine solid. Another user reported that his was working fine. When we compared our various different settings, it t...
by Alan Beagley
Wed Apr 02, 2008 23:23
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Two identical motherboards need different ACPI settings!?
Replies: 1
Views: 3719

Two identical motherboards need different ACPI settings!?

Having discovered that omitting the /!NOD parameter enables my Asus M2N-SLI Deluxe's HD Audio to use a high IRQ with ACPI 3.07, I tried the same on my wife's machine, which has the same motherboard, the same amount of RAM (2GB), but different video (ATI X300 PCIe with Wide LCD monitor vs. ATI X1050 ...
by Alan Beagley
Tue Apr 01, 2008 20:16
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Why /!NOD for AMD X2 and nVidia?
Replies: 3
Views: 4934

Re: Why /!NOD for AMD X2 and nVidia?

ok.. you see, you have complex configuration.. you can add the description of current state to your report: http://ecomstation.ru/hardware.php?action=item&id=1193 Unless the mere presence of a SCSI card counts as "complex," I don't see my configuration as complex at all: just one devi...
by Alan Beagley
Tue Apr 01, 2008 06:13
Forum: ACPI for eComStation
Topic: ACPI 3.08 No boot
Replies: 0
Views: 3664

ACPI 3.08 No boot

My Asus M2N-SLI Deluxe machine was running OK (except for the stuttering audio) with ACPI 3.07. I did the Fast Upgrade to 3.08, changed nothing else, and tried to reboot. It hung on the boot logo.

I'm back on 3.07 now.
by Alan Beagley
Thu Mar 27, 2008 19:11
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Why /!NOD for AMD X2 and nVidia?
Replies: 3
Views: 4934

Why /!NOD for AMD X2 and nVidia?

I have been having a terrible time trying to get my Asus M2N-SLI Deluxe's HD Audio to work with the recent UniAud builds: the first sound would play OK but the second would lock the machine solid. Another user reported that his was working fine. When we compared our various different settings, it tu...
by Alan Beagley
Thu Feb 21, 2008 17:25
Forum: ACPI for eComStation
Topic: acpi-logs-collector-20080125.zip: PCI.EXE error messages
Replies: 4
Views: 6064

I see the same problems here. By the way the file extension looks like an error too "*.ziq" instead of "*.zip". OT: Began testing the latest ACPI 3.07 some hours ago...I still can't use APIC with SMP on my Athlon64 X2 on the nVidia based ASUS board. :( I hope the debugging will help to fix it this ...
by Alan Beagley
Thu Feb 21, 2008 06:33
Forum: ACPI for eComStation
Topic: acpi-logs-collector-20080125.zip: PCI.EXE error messages
Replies: 4
Views: 6064

I see the same problems here. By the way the file extension looks like an error too "*.ziq" instead of "*.zip". OT: Began testing the latest ACPI 3.07 some hours ago...I still can't use APIC with SMP on my Athlon64 X2 on the nVidia based ASUS board. :( I hope the debugging will help to fix it this ...
by Alan Beagley
Sat Jan 26, 2008 18:57
Forum: ACPI for eComStation
Topic: acpi-logs-collector-20080125.zip: PCI.EXE error messages
Replies: 4
Views: 6064

acpi-logs-collector-20080125.zip: PCI.EXE error messages

The PCI.EXE program included in the acpi-logs-collector-20080125.zip package displays error messages: "Error on line 1 of X:\ACPI\20080125(3_06)\LOGS-COLLECTOR\pciscan.exe: Invalid item name "MZ╩+" Press any key when ready... Error on line 2 of X:\ACPI\20080125(3_06)\LOGS-COLLECTOR\pciscan.ex...
by Alan Beagley
Sat Dec 29, 2007 01:06
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Asus M2N-SLI Deluxe and ACPI 3.05
Replies: 6
Views: 9356

Asus M2N-SLI Deluxe and ACPI 3.05

When I ran the PCI.EXE program in order to get information that might help track down the audio problem, the final lines of the output contained: "ROM PCI IRQ routing table Tests.... ROM IRQ routing table found at F000h:DB90h Table Version 1.0 - OK Table size 288 bytes - OK Table Checksum F9h - OK P...
by Alan Beagley
Fri Dec 28, 2007 01:09
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Asus M2N-SLI Deluxe and ACPI 3.05
Replies: 6
Views: 9356

Asus M2N-SLI Deluxe and ACPI 3.05

This all works as long as I use /SMP /APIC /!NOD (The eCS 2.0RC4 installer didn't add the /!NOD). The UpTime utility now works also, and COPY ACPICA$ <filename> produces a usable file. The on-board nVidia HD Audio works erratically with UniAUD 1.1.4RC2 (not at all with RC3 or RC4): the sound in YouT...
by Alan Beagley
Wed Sep 26, 2007 05:19
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Asus M2N-SLI Deluxe (nVidia 570) -- sound problem
Replies: 2
Views: 5674

Eugene Gorbunoff wrote:btw,
Do you have HDAudio on this motherboard?
If yes then disable it. It causes hangs

Yes, this has HDAudio. Is support for that being worked on?
by Alan Beagley
Tue Sep 25, 2007 19:36
Forum: ACPI for eComStation
Topic: Asus M2N-SLI Deluxe (nVidia 570) -- sound problem
Replies: 2
Views: 5674

Asus M2N-SLI Deluxe (nVidia 570) -- sound problem

After a series of experiments with the Asus M2N-SLI Deluxe (nVidia 570) in a separate machine, I decided to relegate my A8N-E to use with WinXP and transplant the M2N into my eCS machine. All it took to get it working was changing the NIC driver. I do have a sound problem, however: the first indicat...
by Alan Beagley
Wed Sep 19, 2007 17:22
Forum: ACPI for eComStation
Topic: A8N-E + ACPI 3.02 works with SMP IFF...
Replies: 6
Views: 8821

Need for resoving problem: 1. remove os2logo from bootdrive 2. install psd from debug directory 3. boot As freeze or trap - do photo of screen and attach here I have the photos (plural: it didn't all fit on one screen), but how do I attach them here? I emailed them to you, Pasha, but I sent them fr...
by Alan Beagley
Tue Sep 18, 2007 06:07
Forum: ACPI for eComStation
Topic: A8N-E + ACPI 3.02 works with SMP IFF...
Replies: 6
Views: 8821

Need for resoving problem: 1. remove os2logo from bootdrive 2. install psd from debug directory 3. boot As freeze or trap - do photo of screen and attach here I have the photos (plural: it didn't all fit on one screen), but how do I attach them here? I emailed them to you, Pasha, but I sent them fr...
by Alan Beagley
Tue Sep 18, 2007 05:48
Forum: ACPI for eComStation
Topic: A8N-E + ACPI 3.02 works with SMP IFF...
Replies: 6
Views: 8821

Pasha wrote:Need for resoving problem:

1. remove os2logo from bootdrive
2. install psd from debug directory
3. boot

As freeze or trap - do photo of screen and attach here

I have the photos (plural: it didn't all fit on one screen), but how do I attach them here?

Go to advanced search

cron